Zaman Tüneli Ayarlarını Kontrol Edin

Facebook‘un yeni  zaman tünelinde kaçış olmadığını otomatik olarak herkesin zaman tüneline geçirilmesi ile belli oluyor.Zaman tüneline geçişte sudan çıkmış balığa dönmemek için gizlilik ayarlarınızı tekrar gözden geçirin.Çünkü gelen yeni özellikler sayesinde biraz daha karmaşık bir hal aldı.

Zaman Tüneline geçtiğinizde aklınıza takılabilecek sorulardan veya sorunlardan en önemlisi olan gizlilik ayarları ve fotoğraf gizliliğinizi nasıl sağlayacağınızı anlatacağız.Size tavsiyemiz Zaman Tüneline geçtikten sonra ayarlarınızı tekrar gözden geçirmenizdir….

facebook, profil, sosyal ağ, intenet

Gizlilik Ayarları

Bu konuda size en çok yardımcı olacak seçeneklerden bir tanesi, “başkasının gözünden bak” aracı. Bu araç sayesinde profilinizi kimin nasıl gördüğünü tahmin etmeye çalışarak zaman kaybetmekten kurtulabilirsiniz.

Özelliğe Zaman Tüneli’nizin sağ üst tarafında bulunan “Yaptıklarınızın Dökümü” düğmesine bastığınızda açılan menüden ulaşabilirsiniz. “Başkasının gözünden gör” seçeneğine tıkladığınızda açılan sayfada “herkese açık” bağlantısını bulun ve tıklayın. Böylece profilinizin arkadaş olmadığınız kişilere nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Fotoğraf Gizliliği

Etiketli olduğunuz fotoğrafların gizlilik ayarlarını değiştirmek için sağ üstteki oka basın ve Gizlilik Ayarları > Ayarları Düzenle > Zaman Tüneli ve Etiketleme yolunu izleyin. “Etiketlendiğiniz fotoğrafları Zaman Tüneli’nizde kim görebilir” metninin yanındaki açılır menüye tıklayın. Gizlilik ayarlarında gerekli değişiklikleri yapın veya Özel seçeneğine tıklayarak fotoğrafların sadece belirli listeler tarafından görünmesini sağlayın. Bittiğinde “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine basın.

Fotoğraf albümlerinizin gizlilik ayarlarını değişirmek için Zaman Tüneli’ndeyken “Fotoğraflar” simgesine tıklayın. Ardından her albümün sol altında bulunan simgeye tıklayarak albümün gizlilik ayarlarını değiştirebilirsiniz.